Wat is een pelletkachel?​

Een houtpelletkachel is een verbrandingsoven die de voordelen van een houtkachel combineert met het gebruikersgemak van een gas cv toestel. Door de geavanceerde technologie wordt de uitstoot en vervuiling tot het minimum teruggebracht. Dit vormt de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis wil verwarmen met de meest duurzame methodes om het milieu te ontzien.

Vanuit de voorraadtank worden de pellets door de pellethaard met een draaiende vijzel naar de vuurkorf getransporteerd en ontstoken door een gloeispiraal.

Voortdurend worden de hoeveelheden brandstof en zuurstof automatisch op elkaar afgestemd en zo wordt er een optimaal verbrandingsproces verkregen.

De vrijgekomen warmte wordt door de warmtewisselaar van de pellet voorzet kachel, onttrokken uit de verbrandingsgassen en overgegeven aan de omgeving. Het resultaat is:

  • een hoog rendement
  • een kleine hoeveelheid uitstoot van verontreinigde stoffen
  • kostenbesparing
  • duurzaamheid
  • respect voor het milieu

Wat zijn hout pellets?

Hout pellets worden gemaakt van 100% houtzaagsel. Het houtzaagsel wordt samengeperst tot een cilindrisch staafje van rond 6 mm met een variabele lengte van 10 tot 25 mm.

Kies het juiste vermogen

Regelmatig krijgen wij de vraag welk vermogen er gekozen moet worden voor een bepaalde ruimte. Wij rekenen met een stelregel:

  • Slecht geïsoleerde woning: 70 watt per M3
  • Redelijk geïsoleerde woning: 50 watt per M3
  • Goed geïsoleerde woning: 30 watt per M3

Voorbeeld:

Een slecht geïsoleerde woning met een te verwarmen ruimte (woonkamer) van 125M3 inhoud.

125 x 0,07 Kw = 8,75 Kw wat ten minste nodig is om de kamer goed op temperatuur te houden ook met extreme koude.

Bij dit vermogen mag nog 10% bij gerekend worden zodat je zeker voldoende capaciteit hebt, dan kom je uit op een kachel van maximaal 9,5 Kw.

Contact

Bent u benieuwd geraakt en wilt u weten wat de aanschaf van een hout pelletkachel voor u betekent, neem dan contact op met Ecoportaal pelletkachels.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.